Search

Bukvarević: U ramazanskim danima pokažimo plemenitost

Bukvarević: U ramazanskim danima pokažimo plemenitost

Sarajevo, 23.04.2020. godine: Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata uputio ramazansku čestitku vjernicima islamske vjeroispovijesti.

„Poštovanim porodicama šehida, poginulih, umrlih, nestalih branilaca, ratnim vojnim invalidima, dobitnicima najvećih ratnih priznanja i odlikovanja, generalima, komandantima, demobiliziranim braniocima, uposlenicima Federalnog ministarstva kao i svim vjernicima islamske vjeroispovijesti u domovini i svijetu upućujem čestitku u povodu nastupajućeg odabranog mjeseca ramazana.

Ramazan je mjesec radosti i sreće, ali i velikih iskušenja koja se stavljaju pred svakog vjernika. Ove godine vjernici na poseban način dočekuju ramazanske dane imajući u vidu pandemiju virusa korona i mjere koje su na snazi, ali je to još veći motiv da kroz tridesetodnevno uzdržavanje od jela, pića i drugih propisanih stvari izađemo plemenitiji, bogatiji i duhovno ojačani u razmišljanju i djelovanju za dobro pojedinca, zajednice i društva u kojem živimo. Uprkos tome, dočekajmo ove dane otvorenih srca u krugu naših najbližih ali ustrajmo i u poštovanju mjera koje za cilj imaju očuvanje zdravlja svih nas zajedno.

U danima koji slijede nemojmo zaboraviti roditelje naših uzoritih šehida, ali i saborce i porodice kojima je potrebna pomoć jer je to naša obaveza. Ramazanske dane smo dočekivali i u težim uslovima, neka nam ovo bude podsjetnik da nikada ne zaboravimo te dane koji su svjedok hrabrosti, jedinstva i upornosti našeg ponosnog naroda.

Ramazan šerif mubarek olsun.“

 

 

M I N I S T A R

Do.dr. Salko Bukvarević

Ostale aktuelnosti