Search

Ministar Lokmić posjetio muftiju Mevludina-ef. Dizdarevića

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Nedžad Lokmić sa saradnicima danas je posjetio muftiju Zeničko-dobojskog kantona Mevludina-ef. Dizdarević, sastanku je prisustvovao i Adnan Husić, rukovodioc službe za pravne i ekonomske poslove Medžlisa Islamske zajednice Zenica. Sastanak je održan u prostorijama muftijstva.

U povodu Kurban bajrama ministar Lokmić posjetio je zeničkog muftiju kako bi izrazio najiskrenije čestitke i poželio blaslovljen praznik svim muslimanima. Tokom posjete, razgovarali su o značaju Kurban bajrama u islamskoj tradiciji, kao i o važnosti solidarnosti, dobrote i dijeljenja tokom ovog svetog perioda. Također su se dotakli pitanja podrške boračkoj populaciji u vrijeme praznika, ističući važnost brige o onima u potrebi i očuvanju zajedničkih vrijednosti mira i zajedništva.

Ministar Lokmić upoznao je muftiju zeničkog s aktivnostima Ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata koja se odnose na saradnju sa vjerskim zajednicama, izrazivši spremnost za nastavak pružanja podrške projektima Islamske zajednice na području Muftiluka zeničkog.

Muftija Dizdarević zahvalio se ministru Lokmiću na posjeti i čestitki, istakavši da su pitanja boraca i invalida važno polje djelovanja na kojem treba mnogo više bdjeti i djelovati. Također je upoznao ministra o stanju vjerskog života na području Muftiluka zeničkog, te mu zaželio uspjeh u odgovornom poslu koji obavlja.

Ostale aktuelnosti