Search

Ministar Lokmić prisustvovao svečanom obilježavanju Dana policije u FBiH

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Nedžad Lokmić danas jezajedno sa federalnim ministrom energije, rudarstva i industrije Vedranom Lakićem prisustvovao obilježavanju 1. jula, Dana policije u Federaciji Bosne i Hercegovine, svečanoobilježavanje održano je u Domu policije.

Tokom svečanosti prikazan je kratkometražni film o Federalnoj upravi policije koji prikazuje pripadnike Specijalne policijske jedinice FUP-a i Jedinice za podršku u Sektoru uniformisane policije FUP-a u obavljanju svakodnevnih aktivnosti prilikom otkrivanja, identifikacije, pronalaženja i privođenja lica koje treba izvesti pred lice pravde. U filmu je prikazan proces obuke kadeta na Policijskoj akademiji FMUP-a te koliko je rada i zalaganja potrebno da bi se stekle vještine koje je potrebno da ima svaki policijski službenik.

Također, danas su uručene nagrade i priznanja zasluženim pojedincima i kolektivima koji su dali značajan doprinos u unaprjeđenju rada Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova.

Ministar Lokmić je uz čestitku obilježavanja Dana policije, istakao da je neophodno stalno jačanje i osposobljavanje policijskih agencija na svim nivoima kako bi se građani osjećali sigurnim uzeduciranje i osposobljavanje policijskih službenika u skladu sa najvišim profesionalnim standardima.

Ostale aktuelnosti