Search

Pomoćnik federalnog ministra za pitanje boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Mirza Terzo podržao projekat “Memorijalna šuma 8372”

Pomoćnik federalnog ministra za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Mirza Terzo posjetio Bosansko-podrinjski kanton i tom prilikom podržao projekat zasadjivanje sadnica u Memorijalnoj šumi .

Na lokalitetu Posestra kod Goražda danas je nastavljena sadnja drveća u kompleksu Memorijalna šuma 8372, koji će čuvati sjećanja na genocid u Srebrenici i šehide stradale u ovom gradu i njegovoj okolini. U Memorijalnoj šumi naći će se sadnice bora ,kestena, jasena i smrče, koje će simbolizirati žene, muškarce i djecu, žrtve srebreničkog genocida.

“ Cilj je trajno obilježavanje sjećanja na žrtve genocida, kako bi svi izvukli pouku iz ovog tragičnog događaja i kako ne bi zaboravili. Ovo je još jedno sjećanje i borba protiv zaborava onoga što se dogodilo u Srebrenici. Postoji ta poveznica između Goražda i Srebrenice i ovo je pravo mjesto i zato se želim zahvaliti svima vama koji ste ovu ideju na ovakav način oživjeli u nama svima”, istakao je između ostalog Terzo.

U sklopu posjete , pomoćnik Mirza Terzo zajedno sa predsjednikom Federalnog Saveza dobitnika najvećih ratnih priznanja Aljom Bošnjaković i saradnicima obišao prostor u kojem će biti smještena „Spomen soba” ratnom komandantu Zaimu Imamoviću i njegovim saborcima.

Kabinet

Ostale aktuelnosti