Search

21. i 22. septembra bit će održan 17. Međunarodni memorijalni bokserski turnir „Mustafa Hajrulahović – Talijan“

Sarajevo, 21.08.2019. godine: Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata doc.dr. Salko Bukvarević održao sastanak sa članovima Organizacionog odbora 17. Međunarodnog memorijalnog bokserskog turnira „Mustafa Hajrulahović – Talijan“.

I ove godine u Domu mladih KSC Skenderija u subotu i nedjelju, 21. i 22. septembra, bit će održan 17. Međunarodni memorijalni bokserski turnir “Mustafa Hajrulahović – Talijan”. Zaključeno je to na današnjem sastanku kojem su prisustvovali Hajrudin Pašić, Džemal Fazlić i Šerif Bečić.

Na zahtjev dugogodišnjih članova Organizacionog odbora i porodice rahmetli generala Talijana predsjednik Organizacionog odbora ove godine je federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević koji je kazao kako mu je pripala čast da bude dio ovako značajnog turnira koji ima za cilj čuvanje sjećanja na lik i djelo Mustafe Hajrulahovića Talijana, heroja odbrane Sarajeva i Bosne i Hercegovine te da će Federalno ministarstvo u skladu sa raspoloživim mogućnostima dati maksimalnu podršku u njegovoj organizaciji.

Na sastanku je prezentiran plan aktivnosti i priprema za organizaciju te je konstatovano da do sada sve teče prema predviđenom planu. Član Organizacionog odbora Šerif Bečić, predstavnik bokserskog kluba „Zlatni ljiljan”, naglasio je da će učestvovati najbolji takmičari iz BiH i iz inostranstva, te da će turnir biti otvoren u subotu, 21. septembra. Turnir je međunarodnog karaktera, a kako je najavljeno planirano je da učestvuje 50 boksera iz 10 zemalja svijeta. Na turniru će učestvovati i članovi reprezentacije Bosne i Hercegovine u svim kategorijama.

Sa održanog sastanka upućen je i poziv svim privrednicima, pojedincima, institucijama da kroz sponzorstvo pomognu održavanje turnira te da na taj način odamo počast rahmetli generalu Talijanu ali i da turnir koji se održava 17. put izdignemo na veći nivo, posebno jer se radi o događaju međunarodnog karaktera na kojem učestvuju bokseri iz zemalja regiona ali i šire.

Kabinet ministra

Ostale aktuelnosti