Search

Ministar Bukvarević na obilježavanju 27 godina osnivanja Četvrte viteške motorizovane brigade

Hrasnica/Sarajevo: 28.07.2019. godine: Ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata doc.dr. Salko Bukvarević prisustvovao je centralnoj manifestaciji u okviru obilježavanja 27 godina od osnivanja Četvrte viteške motorizovane brigade.

Manifestaciji su prisustvovali i brojni zvaničnici među kojima i član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović te ratni komandant brigade general Fikret Prevljak.

Džaferović je ovom prilikom uz čestitke za 27. godišnjicu osnivanja Četvrte viteške motorizovane brigade, zahvalio svim braniocima BiH jer da nije bilo njih ne bi bilo ni naše domovine. Podsjetio je da BiH i danas ima izazove pred sobom i na tom putu postoje sile koje bi da razgrađuju BiH te je poručio da u tome nikada neće uspjeti i svoje ciljeve nikada neće postići.

Sa skupa je poručeno da je BiH danas mnogo snažnija nego što je bila te da se svi zajedno moramo boriti za istinu koju u posljednje vrijeme pokušavaju iskriviti.

Ministar Bukvarević je čestitao saborcima godišnjicu osnivanja i podjsetio prisutne da Federalno ministarstvo stoji na raspolaganju svim braniocima te da je ovakvo dostojanstveno obilježavanje značajnih datuma iz perioda odbrane naše domovine trajna obaveza svih preživjelih.

U okviru centralne manifestacije pripremljen je i prigodan kulturno-umjetnički program uz veličanstven vatromet.

Kabinet ministra

Ostale aktuelnosti