Search

MINISTAR BUKVAREVIĆ PRISUSTVOVAO AKADEMIJI SJEĆANJA NA HEROJE ŽUČI

Sarajevo, 12.6.2018.godine: Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata, danas je u hotelu „Sarajevo“ u Sarajevu, prisustvovao akademiji u znak sjećanja komandanta 2. Viteške motorizovane brigade i narodnog heroja Safeta Zajke, te Safeta Isovića i Salke Muratspahića.

U sklopu Akademije održan je  historijski čas i prikazan film o sjećanju na poginule heroje Žuči, a Safet Kešo, saborac poginulih heroja, podsjetio je na njihov lik i djelo u borbi za odbranu jedine nam domovine Bosne i Hercegovine.

Ministar Bukvarević je istakao bitnost obilježavanja značajnih datuma i ličnosti iz odbrambeno – oslobodilačkog rata, te naglasio da Safet Zajko, Safet Isović i Salko Muratspahić zauzimaju posebno mjesto u historiji odbrane od agresije, odbrane glavnog grada i svih njegovih građana.

-Mi se naših najzaslužnijih sinova ne sjećamo samo radi nas, već i radi naše budućnosti i novih naraštaja, da oni nikad ne dožive rat, silovanja, protjerivanja, ubijanja i agresiju –  istakao je ministar Bukvarević.

Delegacija Federalnog ministarstva prisustvovati će  25. godišnjici pogibije komandanta  2. Viteške motorizovane brigade heroja Safeta Zajke, Safeta Isovića i Salke Muratspahića, u nedjelju 17. juna 2018.godine.

Kabinet ministra

Ostale aktuelnosti