Search

MINISTAR BUKVAREVIĆ U GORAŽDU: PRIORITETI SU ZAKON O BORAČKIM UDRUŽENJIMA I ZAKON O DEMOBILISANIM BORCIMA

MINISTAR BUKVAREVIĆ U GORAŽDU: PRIORITETI SU ZAKON O BORAČKIM UDRUŽENJIMA I ZAKON O DEMOBILISANIM BORCIMA

Goražde, 07.03.2018.godine: Hitno usvajanje Zakona o boračkim udruženjima od posebnog društvenog značaja i stavljanje u parlamentarnu proceduru Nacrta zakona o pravima demobilisanih boraca, zaključci su današnjeg sastanka ministra Bukvarevića sa premijerom Bosansko – podrinjskog kantona Emirom Okovićem, ministrom za boračka pitanja Enizom Halilovićem i  predstavnicima općina i boračkih udruženja.

Kroz izvještaj o radu ovog ministarstva u 2017. godini, izneseni su podaci o godišnjem obračunu ličnih i porodičnih invalidnina za korisnike s područja Bosansko – podrinjskog kantona. Riječ je o 606 ratna vojna invalida i 784 porodice poginulih za koje je doznačeno ukupno 4.697.615,55 KM, te novčanih naknada za 61 dobitnika najvećih ratnih priznanja iz ovog kanton u iznosu od 200.827,48 KM.

Kao i na prethodnim, najvažniji zaključak današnjeg sastanka jeste da sva otvorena pitanja i zahtjevi iz područja boračko invalidske zaštite budu rješavani kroz dijalog u nadležnim institucijama općina, kantona, Federacije BiH i Bosne i Hercegovine.

Kabinet ministra

Ostale aktuelnosti