Search

Ministar Bukvarević u Tuzli: Radujem se jer je sve više onih koji obilježavaju Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine

Tuzla, 01.03.2020. godine: Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević prisustvovao obilježavanju Dana nezavisnosti u Tuzli.

U povodu obilježavanja 1. marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine delegacija Vlade Tuzlanskog kantona predvođena premijerom Denijalom Tulumovićem je položila cvijeće i odala počast na spomen obilježjima na Slanoj Banji u Tuzli. Cvijeće je položeno na Partizansko spomen-groblje, spomenik Zlatnim ljiljanima, pomenik poginulim braniteljima Tuzle i Bosne i Hercegovine 1992-1995. godina i na mezarje/groblje civilnim žrtvama rata.

Obilježavanju Dana nezavisnosti BiH u Tuzli prisustvovao je i federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević koji je kazao da je naša vječna obaveza njegovati sjećanja na sve bosanske šehide i poginule borce iz odbrambeno-oslobodilačkog rata ali i biti stalno zahvalni istinskim patriotama i borcima koji su branili ljudsku čast i dostojanstvo od više agresora koji su željeli uništiti Bosnu i Hercegovinu i njen višestoljetni kontinuitet postojanja. Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine ja jedan od dana kada upravo oni zaslužuju posebnu pažnju i sjećanje“, kazao je između ostalog ministar Bukvarević.

Nakon polaganja cvijeća i odavanja počasti na spomen-obilježjima, povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine Skupština Tuzlanskog kantona je održala svoju svečanu sjednicu, te promociju Monografije Skupštine Tuzlanskog kantona 2005 – 2019.

Kabinet ministra

Ostale aktuelnosti