Search

Pravda mora biti zadovoljena

Rano jutros, federalni ministar za pitanje boraca i invalida odbrambeno – oslobodilačkog rata Doc. dr. Salko Bukvarević, je ispratio Majke enklave Srebrenice i Žepe, na izricanje presude Karadžiću u Haškom Tribunalu.

Munira Subašić je istakla zahvalnost ministru Bukvareviću, što je uvijek uz majke, što im je podrška i kazala da ova presuda neće vratiti njihove najmilije, ali da će doprinijeti pomirenju.

„Ni jedna kazna neće ublažiti bol niti vratiti naše najmilije, ali se nadam da će pravda biti dostižna“.

Nakon ispraćaja od više stotina rođaka, poznanika i predstavnika Federalnog ministarstva za pitanje boraca i invalida odbrambeno – oslobodilačkog rata, prema Hagu krenula su tri kombija sa predstavnicima žrtava genocida u Srebrenici i pedeset predstavnika četiri osnovne boračke organizacije.

Izricanju presude u znak podrške žrtvama agresije i genocida u Bosni i Hercegovini, prisustvovat će i delegacija koju sačinjavaju predstavnici boračkih Udruženja proisteklih iz Armije Republike Bosne i Hercegovine, kantonalni ministri za pitanje boraca iz Tuzlanskog i Bosansko – Podrinjskog kantona sa federalnim ministrom Bukvarevićem na čelu.

Kabinet ministra

Ostale aktuelnosti