Search

PRVI SAJAM BORAČKOG ZADRUGARSTVA: PREKO BORAČKOG ZADRUGARSTVA DO ZAPOŠLJAVANJA DEMOBILISANIH BRANILACA

Sarajevo, 20.8.2018.godine: Prvi međunarodni sajam boračkog zadrugarstva održat će se 24. i 25. augusta u Sarajevu, uz učešće 67 izlagača , najavio je   federalni ministar za pitanja boraca i invalida Salko Bukvarević.

Generalni pokrovitelj Sajma je Federalno ministarstvo za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata, uz podršku Grada Sarajeva i istanbulske općine Büyükşehir Belediyesi.

Ministar Bukvarević je rekao kako su ciljevi projekta boračkog zadrugarstva, sagledavajući ukupnu sliku nezaposlenosti, pronalaženje načina zapošljavanja putem zapošljavanja kroz zadruge i samozapošljavanje, ali i želja da se pomogne u rehabilitaciji ratnih trauma, kao i da se obezbijedi pomoć djeci RVI i demobilisanih branilaca.

-Riječ je o uspješnom projektu za budućnost koji broji više od 80 zadruga. Projekat ima plemenite ciljeve, a želimo da pomognemo da se ljudi zaposle i žive od svog rada. Pokrovitelji sajma su grad Istanbul i Sarajevo – poručio je ministar Bukvarević.

Predsjednik Organizacionog odbora sajma Šerif Patković rekao je kako su   postignuti značajni rezultati u ovoj oblasti.

-Na sajmu izlaže preko 50 boračkih zadruga, kao i predstavnici  iz Turske. Oko 67 izlagača prezentiraće distignuća iz različitih oblasti, počev od poljoprivrede do  tehnoloških  dostignuća i IT tehnologija – rekao je Patković.

Kabinet ministra

 

Ostale aktuelnosti