Search

UDRUŽENJE VETERANA ODREDA POLICIJE ZA SPECIJALNE NAMJENE “LASTA”, NA SASTANKU KOD MINISTRA BUKVAREVIĆA

UDRUŽENJE VETERANA ODREDA POLICIJE ZA SPECIJALNE NAMJENE “LASTA”, NA SASTANKU KOD MINISTRA BUKVAREVIĆA

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno – oslobodilačkoga rata Salko Bukvarević danas je, u sjedištu Ministarstva u Sarajevu, primio delegaciju Udruženja veterana odreda policije za specijalne namjene „Lasta“.

Sarajevo, 02.11.2017.godine: Danas su u sjedištu Ministarstva predsjednik Udruženja veterana odreda policije za specijalne namjene „Laste“ Samir Repuh i sekretar Udruženja Semir Islambašić, sastali se i razgovarali sa ministrom Bukvarevićem.

Predsjednik Udruženja,  Samir Repuh, istakao je da redovno prate rad Ministarstva i zalaganje Ministra za pripadnike boračke populacije i članove njihovih porodica, te su u tom kontekstu iskazali potrebu da razgovaraju sa Ministrom o određenim projektima.

Sekretar Udruženja Semir Islambašić upoznao je Ministra sa projektima Udruženja, a koji podrazumjevaju snimanje dokumentarnih filmova i održavanje historijskih časova o odbrambeno oslobodilačkom ratu, te je ovom prilikom Ministru uručena knjiga i kopija filma o ovom Udruženju.

Ministar doc.dr. Salko Bukvarević se zahvalio na podršci i naglasio da smo mi svi zajedno država Bosna i Hercegovina i da samo tako možemo nastupiti i kroz zajedničke projekte prenositi osječaj patriotizma i ljubavi prema jedinoj nam domovini Bosni i Hercegovini.

Ministar je još jednom pozvao  Udruženje, da nastave i dalje izgradnju kulture sjećanja na događaje i ličnosti odbrambeno – oslobodilačkoga rata i da što više uključuju mlade u ovakve projekte, koji bi to trebali jednog dana preuzeti od nas.

Kabinet ministra

Ostale aktuelnosti