Search

Udruženje za zaštitu tekovina borbe za BiH u funkciji razvoja kulture sjećanja

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Doc.dr. Salko Bukvarević danas je razgovarao sa delegacijom Udruženja za zaštitu tekovina borbe za BiH. Tokom razgovora gosti su upoznali ministra Bukvarevića sa zaključcima  Skupštine udruženja koja je održana krajem maja mjeseca o.g.

Jedan od zaključaka Skupštine je  da je u protekloj godini Udruženje  ostvarilo odličnu saradnju sa ministrom Bukvarevićem i federalnim ministarstvom na čijem je čelu.

General Polutak je naglasio „da se  Udruženje  bavi zaštitom tekovina borbe za BiH, izdaje knjige na tu temu, uređuje i izdaje časopis „Korak“, održavaju časove historije novim naraštajima i još mnogim drugim aktivnostima, a sve u cilju očuvanja sjećanja na našu borbu za Bosnu i Hercegovinu.“

U tom kontekstu je istakao značaj  podrške koju su ministar i resorno Ministarstvo  dali u realizaciji projekata poput izdavačke djelatnosti, okruglih stolova i predavanja namjenjena djeci, koji su od značaja za očuvanje sječanja na našu borbu, za razvoj ličnosti naše djece i koja su našu budučnost.

Odlukom Skupštine udruženja za podršku radu Udruženja, Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata dodjeljena je „Zahvalnica“ koju je ovom prilikom general Polutak uručio ministru Bukvareviću.

Ministar Bukvarević se zahvalio u ime ministarstva na uručenoj zahvalnici, te pozvao predstavnike Udruženja da nastave dobru saradnju sa resornim ministarstvom u realizaciji Programskih zadataka.

Vaš rad i rezultati su vidni, mjerljivi i korisni za cjelokupnu zajednicu, istakao je ministar Bukvarević prilikom preuzimanja zahvalnice.

Kabinet ministra

Ostale aktuelnosti