Search

Vlada FBiH finansijski će podržati košarkašku reprezentaciju BiH u kolicima

Sarajevo, 24.02.2020. godine: U sjedištu Vlade Federacije Bosne i Hercegovine danas je upriličen prijem za reprezentaciju BiH u košarci koje su u ime Vlade FBiH ugostili premijer Fadil Novalić te ministri Salko Bukvarević i Šemsudin Dedić.

Sastanku su prisustvovali direktor reprezentacije Alaga Pašić kao i selektor Armin Aziraj koji su zahvalili Vladi FBiH na dosadašnjoj podršci.

Delegacija Vlade FBiH čestitala je košarkaškoj reprezentaciji BiH u kolicima na svim dosadašnjim uspjesima. Kazali su kako su oni najbolji bh. ambasadori te da će Vlada FBiH i dalje podržavati reprezentaciju i biti uz ove momke. Danas je dogovorena i finansijska podrška za odlazak na predstojeće Evropsko prvenstvo koje će ove godine biti održano u Atini ali je upućen apel i svim drugim institucijama i pojedincima da u skladu sa nogućnostima pomognu ove momke jer je riječ o multietničkoj reprezentaciji čiji reprezentativci dolaze iz cijele BiH.

Premijer Novalić je još jednom istakao opredjeljenje Vlade FBiH da podržava sve bh. reprezentacije a posebno reprezentacije iz paraolimpijskih sportova te da će tako biti i u narednom periodu.

Ministar Bukvarević je kazao kako je sport i svaki vid sportske aktivnosti jedan od najefikasnijih načina rehabilitacije za osobe sa invaliditetom te da je ponosan na sve što ovi momci čine i na sve njihove uspjehe.

Direktor reprezentacije, Alaga Pašić ističe da poznavajući ekipe s kojima će igrati i ove godine očekuje dobar rezultat. Pored priprema koje će biti odrađene, i ostale aktivnosti će biti podređene Evropskom prvenstvu. Pašić je kazao da “BiH nije obična država, te da ni ova reprezentacija nije obična, što smatraju i svojim velikim uspjehom. Jedan pomoćnik direktora je iz Sarajeva, drugi iz Bijeljine, selektor je iz Gradačca, a trener iz Banja Luke. Gradimo jedinstvo, mi smo multietnička reprezentacija, djelujemo na cijelom prostoru BiH i tu je i ključ uspjeha”, zaključio je Pašić.

Na kraju sastanka delegacija je u ime Vlade FBiH poželjela puno sreće i uspjeha popularnim “Zmajevima u kolicima”.

Kabinet ministra

Ostale aktuelnosti