Search

Zahvalnica ministru Bukvareviću za podršku 17. memorijalnom bokserskom turniru “Mustafa Hajrulahović Talijan”

Sarajevo, 24.10.2019. godine: Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević primio je danas delegaciju bokserskog kluba „Zlatni ljiljan“ iz Sarajeva i članove Organizacionog odbora 17. memorijalnog bokserskog turnira “Mustafa Hajrulahović Talijan”.

Ovaj tradicionalni turnir organizira se u znak sjećanja na generala Armije RBiH Mustafu Hajrulahovića – Talijana, ratnog komandanta Prvog korpusa Armije RBiH koji je dao veliki doprinos u odbrani Sarajeva i države BiH a predsjednik Organizacionog odbora bio je ministar Bukvarević.

“Kroz realizaciju ovog turnira osvijetlili smo lik i djelo generala Mustafe Hajrulahovića Talijana u odbrani svih građana i države BiH. On je jedan od istinskih heroja odbrane BiH i naša trajna zadaća je da obilježavamo značajne datume i značajne ličnosti među koje spada naš Talijan i posebno mi je drago što je sve proteklo bez problema i prema očekivanjima organizatora”, rekao je predsjednik Organizacionog odbora turnira, ministar Salko Bukvarević.

Ovim povodom ministru Bukvareviću gosti su uručili prikladan poklon u znak zahvalnosti za podršku u organizaciji 17. memorijalnog bokserskog turnira „Mustafa Hajrulahović Talijan“ ali su uputili izraze zahvalnosti i svim institucijama i pojedincima koji su podržali organizaciju ovog značajnog turnira.

Na sastanku su sumirani utisci i rezultati te je zaključeno da je ovogodišnji turnir do sada najbolje organiziran te da su sve aktivnosti protekle prema planu i programu. 44 borca iz 9 zemalja učestvovala su ove godine a reprezentativci naše domovine su ostvarili zapažene rezultate te je njihov nastup ocijenjen kao najuspješniji otkako se održava turnir.

Jedan od zaključaka današnjeg sastanka je i inicijativa za održavanje sastanka sa Koordinacijom boračkih udruženja i organizacija Kantona Sarajevo sa ministrom za boračka pitanja u Vladi Kantona, kako bi se ovaj turnir uvrstio u obilježavanje godišnjice formiranja Prvog korpusa i kako bi njegovo finansiranje bilo uvršteno u Budžet Kantona Sarajevo, za što je već ranije pokrenuta inicijativa od strane boračkih udruženja.

17. međunarodni memorijalni bokserski turnir “Mustafa Hajrulahović – Talijan“ održan je u Domu mladih KSC Skenderija u subotu i nedjelju, 21. i 22. septembra.

Kabinet ministra

Ostale aktuelnosti