Search

Održana Svečana akademija povodom obilježavanja Dana općine Maglaj

Obilježavanje Dana općine Maglaj održano je u JU Dom kulture „Edhem Mulabdić“ u prisustvu federalnog ministra za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata, Nedžada Lokmića. Manifestacija je započela polaganjem cvijeća na centralnom spomen-obilježju šehidima i civilnim žrtvama rata, kao i na bistama narodnih heroja.

Na Svečanoj akademiji dodijeljena su općinska priznanja. Ministar Lokmić je istakao značaj općine Maglaj kao simbola otpora i zajedništva, naglašavajući bogatu historiju i važnost očuvanja kulturnih vrijednosti. Izrazio je zahvalnost svima koji doprinose razvoju zajednice i pozvao na jedinstvo i napredak u budućnosti.

– Danas, na Dan općine Maglaj, imamo priliku da se prisjetimo značaja naše općine i odamo priznanje svima koji su doprinijeli njenom razvoju. Maglaj je, kroz svoju bogatu historiju i kulturno naslijeđe, postao simbol otpora, zajedništva i borbe za bolju budućnost. Općina Maglaj nije samo geografska jedinica, već mjesto koje nosi duboko ukorijenjen osjećaj zajedništva i pripadnosti. Naš grad predstavlja svijetlu tačku u našoj zemlji, pokazujući snagu i otpornost kroz sve izazove s kojima smo se suočavali. Naš ponos proizlazi iz naše sposobnosti da očuvamo kulturne vrijednosti i da gradimo bolju budućnost za sve generacije koje dolaze. Hvala svima koji svojim radom i trudom doprinose razvoju naše zajednice. Neka nas ovaj dan podsjeti na našu snagu i jedinstvo te inspiriše za buduće uspjehe i napredak, kazao je Lokmić.

Sretan Dan općine Maglaj!

Ostale aktuelnosti