Search

Godišnjica heroja oslobodilačkog rata Envera Šehovića

Danas 27.07.2017. godine. sa ponosom se sjećamo našeg komadanta heroja odbrambeno-oslobodilačkog rata Envera Šehovića. Zajedno sa njim na današnji dan prije 24 godine svoj život u temelje BiH ugradio je i zlatni ljiljan Zahir Panjeta.

Armija Republike BiH i MUP RBiH su tokom odbrambeno oslobodilačkog rata iznjedrili  devet  heroja: Izet Nanić,Safet Hadžić,Mehdin Hodžić,Midhat Hujdur Hujka,Hajrudin Mešić,Safet Zajko,Enver Šehović,Adil Bešić i Nesib Malkić.

Devet heroja na čelu duge kolone Šehida, ptica dženetskih, Bosne i Hercegovine. I nećemo reći za njih da su mrtvi, ne oni su živi, ali mi to ne znamo…

Ministar Salko Bukvarević sa članovima porodice heroja i  saborcima  odao je počast gaziji bosanskom Enveru Šehoviću na njegovom mezaru u haremu Alipašine džamije.

Tokom dana položiti će se cvijeće i proučiti Fatiha i na mjestu pogibije – spomen obilježje Jezera, te na Golom brdu gdje je predviđen čas historije obraćanje gostiju,druženje veterana 111. Viteške brigade ARBiH  i pripadnika specijalne jedinice Bosna.

Kabinet ministra

Ostale aktuelnosti