Search

Izbor najboljih sportista osoba sa invaliditetom za 2019. godinu: Ministar Bukvarević uručio nagrade najuspješnijima

Sarajevo, 19.12.2019. godine: U organizaciji Saveza za sport i rekreaciju invalida Federacije BiH a pod pokroviteljstvom Predsjedništva BiH i Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata u Sarajevu održana svečanost Izbora najboljih sportista osoba sa invaliditetom u Bosni i Hercegovini.

Svečanoj manifestaciji, uz brojne zvanice i goste iz političkog i društvenog života prisustvovao je i kao jedan od pokrovitelja manifestacije federalni ministar za boračka pitanja doc.dr. Salko Bukvarević. Ministar Bukvarević je istakao da mu je “pripala izuzetna čast da, pored podrške ovoj manifestaciji, dodijeli i nagrade nekima od dobitnika, te kako su ovi mladi ljudi najbolji ambasadori naše domovine. Ovo je prilika da se zahvalimo i odamo priznanje svima koji su na raznim sportskim terenima doprinijeli velikom uspjehu bosansko-hercegovačkog sporta i afirmaciji naše države u godini koja je na izmaku. U tom velikom sportskom mozaiku uspjeha svoj doprinos dali su i sportisti koji su  predstavljali Bosnu i Hercegovinu u sportovima osoba sa invaliditetom.”

Uz čestitke našim najboljim sportistima kazao je i kako će Federalno ministarstvo i u budućnosti podržavati ovakve i slične manifestacije.

Kabinet ministra

Ostale aktuelnosti