Search

„LJILJAN“ U GRADAČCU – SPOMENIK SVIM BORCIMA ARMIJE RBiH

„LJILJAN“ U GRADAČCU – SPOMENIK SVIM BORCIMA ARMIJE RBiH

Delegacija Patriotske lige Gradačac i predsjednik PL BiH prof.dr. Salih Kulenović, o pripremama za obilježavanje godišnjice otvaranja najvećeg  spomen obilježja „Liljan“, sa ministrom Bukaverevićem i savjetnikom premijera, Seadom Lisak, kao i o planu daljeg uređenja ovog spomeničkog kompleksa.

Sarajevo, 14.02.2018.godine: Najveće spomen obilježje svim pripadnicima Armije RBiH, koji se nalazi u Gradačcu, svakim danom sve više budi interesovanje kako bivših pripadnika Armije RBiH, za koje ima posebnu emocionalnu vrijednost, tako i turista iz regije.

Prema informacijama sa današnjeg sastanka, kojem su prisustvovali predstavnici Patriotske lige Gradačac, predsjednik PL BIH prof.dr. Salih Kulenović, ministar Bukvarević, te savjetnik premijera Sead Lisak,  spomenik „Ljiljan“ će biti mjesto na kojem će se svake godine odavati počast svim pripadnicima Armije RBiH i učiti „Dova za domovinu“.

U okviru spomen kompleksa, planira se izgraditi spomen soba, zemunica, par rovova i drugi prateći objekti, koji će na autentičan način pokazati mladim generacijama kako su hrabri pripadnici  Armije RBiH branili jedinu nam Domovinu.

Ministar Bukvarević i savjetnik Lisak su se zahvalili istinskim patriotama koji su izgradili ovaj spomenik, te je izrazili svoje zadovoljstvo samom realizacijom od idejnog projekta, izgradnje i otvaranja spomen obilježja.

Gosti su od ministra Bukvarevića i Vlade Federacije BiH zahtijevali pomoć u realizaciji projekta, a Ministar ih je uputio na javne pozive ovog Ministarstva i to transfer za pomoć u sufinansiranju izgradnju spomen obilježja i transfer za obilježavanje značajnih datuma.

Predstavnici Patriotske lige Gradačac su uručili Ministru zahvalnicu za Ministarstvo i za Ministra lično, kao znak zahvalnosti na podršci u dosadašnjoj realizaciji ovoga projekta.

Kabinet ministra

Ostale aktuelnosti