Search

MINISTAR BUKVAREVIĆ I GRADONAČELNIK SARAJEVA ABDULAH SKAKA NA POTPISIVANJU VOLONTERSKIH UGOVORA ZA DJECU ŠEHIDA I POGINULIH BORACA

Sarajevo, 21.5.2018.godine: Realizacijom projekta koji je pokrenuo Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno oslobodilačkoga rata Salko Bukvarević, danas su u Vijećnici u Sarajevu, potpisani ugovori o volonterskom stažu za dvoje djece šehida i poginulih boraca.

Adisa Bogunić, diplomirana pravnica i kćerka heroja Emira Bogunića Čarlija i diplomirani kriminalist Nerin Šišić, oboje članovi šehidskih porodica, radit će narednih godinu dana u Gradskoj upravi Grada Sarajeva, nakon što su danas u Vijećnici potpisali ugovor sa gradonačelnikom Sarajeva Abdulahom Skakom.

Potpisivanju ugovora, prisustvovao je i predsjednik Organizacije porodica šehida i poginulih boraca Almin Škrijelj, te predstavnici Gradske uprave Grada Sarajeva.

Gradonačelnik Skaka je, tim povodom, istaknuo kako će Grad Sarajevo uvijek biti partner i podrška u inicijativama koje pružaju šansu mladim ljudima da se dokažu uz uvažavanje posebnih i zaslužnih kategorija.

-Bogunić i Šešić su dobili mogućnost za stručno osposobljavanje u Gradskoj upravi i ja im na tome čestitam. Uvjeren sam da će oni iskoristiti priliku i opravdati šansu koja im je ukazana i uklopiti se u energični tim Grada Sarajeva – rekao je gradonačelnik.

Ministar Bukvarević je, izražavajući zahvalnost zbog učešća Grada Sarajeva u ovom projektu, poručio kako je zapošljavanje članova šehidskih porodica i porodica poginulih boraca prioritet u njihovom djelovanju.

On je istaknuo da je značajno smanjen broj nezaposlenih osoba iz te kategorije, naglašavajući da će projekt biti nastavljen.

Kabinet ministra

Ostale aktuelnosti