Search

Manifestacija „Odbrana BiH -Igman 2016“ se završava Okruglim stolom na temu „Ratno novinarstvo – uloga medija i medijskih radnika u odbrani BiH“

Danas je u prostorijama Kantona Sarajevo održan Organizacioni odbor manifestacije „Odbrana Bosne i Hercegovine – Igman 2016“ kojim je presjedavao Predsjednik Organizacioniog odbora manifestacije, federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno – oslobodilačkog rata Doc. dr. Salko Bukvarević.

Organizacioni odbor je zaključio da se kao završni čin ovogodišnje manifestacije, održi Okrugli stol na temu „Ratno novinarstvo – uloga medija i medijskih radnika u odbrani BiH“.

Okruglim stolom želimo odati dužnu zahvalnost medijima i medijskim radnicima koji su dali veliki doprinos u odbrani Bosne i Hercegovine od agresije. Posebno se ovom prilikom želimo prisjetiti svih medijskih radnika koji su dali svoje živote u odbrani BiH, istakao je Bukvarević.

Okrugli stol će se održati u drugoj polovini mjeseca decembra tekuće godine u Multimedijalnoj sali Memorijala Kovači.

Odlukom Organizacionog odbora, za realizaciju Okruglog stola su zaduženi  „Fond Kantona Sarajevo za zaštitu i održavanje grobalja šehida i poginulih boraca, memorijalnih centara i spomen obilježja žrtava genocida“ i Udruženje „Novinara BH“.

Kabinet ministra

Ostale aktuelnosti