Search

Prva boračka zadruga dogovorila izvoz 300 tona proizvoda u Švedsku

Prva boračka zadruga dogovorila izvoz 300 tona proizvoda u Švedsku

Ne bi smo uspjeli bez pomoći ministra Bukvarevića

Ovih dana je zadruga Prva boračka plodovi Bosne  iz Sarajeva,   ugostila Yousefa Mohameda Kachama, vlasnika i direktora „Malte Gustavsson Frukt & Bar AB“ firme koja je najveći distributer voća i povrća u Švedskoj, koji  je u posjeti u Bosni i Hercegovini sa ciljem  da uspostavi saradnju sa Prvom boračkom zadrugom oko izvoza voća i povrća u Švedsku.

Yousef Mohamed Kacham je tokom posjete Prvoj boračkoj zadruzi obišao kapacitete zadruge i provjerio kvalitet proizvoda koje žele ponuditi švedskom tržištu.

Još jedan od dokaza uspješnosti projekta boračkog zadrugarstva je i dogovor o izvozu oko 300 tona voća i povrća koje proizvodi Prva boračka zadruga u saradnji sa kooperantima i zadrugom „Prva brazda“,a koji će se plasirati putem firme Malte Gustavsson Frukt & Bar AB na švedsko tržište.

„Veoma sam  zadovoljan ovim što sam vidio i željom ljudi da rade i svoje proizvode plasiraju na naše tržište, te se nadam uspješnoj i obostrano korisnoj budućoj saradnji. Proizvodi sa ovog područja će biti prepoznati na švedskom tržištu“, istakao je Yousef.

„Realizacija ovog projekta uveliko je podržana od strane federalnog ministra za pitanja boraca Doc. dr. Salke Bukvarevića. Bez pomoći ministra i ministarstva na čijem je čelu ne bismo mogli dostići ovaj nivo, kako proizvodnje, tako i kvaliteta proizvoda, te ne bismo bili u mogućnosti da pristupimo ovako velikom i ovako bitnom tržištu kao što je švedsko“, istakao je jedan od osnivača Prva boračke zadruge, Zlatan Kovačić.

Kabinet ministra

Ostale aktuelnosti