Search

MINISTAR BUKVAREVIĆ: DJECO BUDITE PONOSNI NA SVOJE OČEVE, DJEDOVE, AMIDŽE I DAIDŽE

Nišići, 25.10.2018. godine: Danas je u Nišićima obilježena  25.godišnjica od pogibije Narodnog heroja odbrambeno-slobodilačkog rata Nesiba Malkića i saboraca Nevresa Šišića, Nermina Forčakovića, Fikreta Andelića i Senada Paravlića.

Pored mnogobrojnih građana, predstavnika političkog i društvenog života u BiH, te više stotina mladih, uime Vlade Federacije BiH cvijeće je položio i odao počast federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno oslobodilačkog rata Salko Bukvarević sa saborcima.

U sklopu obilježavanja godišnjice pogibije heroja oslobodilačkog rata, održan je čas historije, a o podvizima heroja su govorili Mevludin Bešić i Vehid Musić.

Federalni ministar Salko Bukvarević posebno se obratio prisutnoj djeci.

-Budite ponosni na svoje očeve, svoje djedove, amidže i daidže, one koji su branili i odbranili državu Bosnu i Hercegovinu. Zapamtite, oni najviše od vas tražili da dobro učite, slušate svoje roditelje i da volite svoju domovinu Bosnu i Hercegovinu.

Ministar Bukvarević je također naglasio da je svaki pedalj Bosne i Hercegovine svet, jer je kroz trinaest genocida ova zemlja natopljena krvlju šehida i nevino stradalih građana BiH i zato je ona za nas sveta domovina.

– I zato je ova domovina čekala četiri stotine godina, jednu generaciju koja se borila za svoju domovinu, jer smo ginuli i za cara i za sultana i za druge vladare. Ova generacija je branila svoju domovinu, bila u svojoj Armiji Republike Bosne i Hercegovine, pod svojom zastavom i uz Božiju pomoć i veliku mudrost našeg Vrhovnog komandanta rahmetli Alije Izetbegovića, koji je pomogao  da se obnovi državnost, da se izbori nezavisnost i da vodi odbranu naše domovine, danas živimo u slobodi na svojoj rodnoj grudi-istakao je ministar Bukvarević.

Kabinet ministra

Ostale aktuelnosti