Search

MINISTAR BUKVAREVIĆ OTVORIO MEMORIJALNI TURNIR “HAJRUDIN MEŠIĆ 2015”

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Doc. dr. Salko Bukvarević danas je u sali Osnovne škole u Sapni otvorio 19.-ti Memorijalni turnir u sjedećoj odbojci “Hajrudin Mešić 2015”.

Odbojkaški klub invalida “Drina” Sapna je organizator već tradicionalnog Memorijalnog turnira posvećenog sjećanju na narodnog heroja Hajrudina Mešića Hajre. U turniru učestvuje sedam ekipa u sjedećoj odbojci iz cijele Bosne i Hercegovine.

Otvaranju turnira prisustvovali su pored ministra Bukvarevića i gdin Ramiz Salkić – potpredsjednik RS, te predsjednik skupštine tuzlanskog kantona gdin Senad Alić i kantonalni ministar za boračka pitanja TK gdin Fahrudin Skopljak.

Otvarajući Memorijalni turnir ministar Bukvarević je govorio o liku i djelu narodnog heroja Hajrudina Mešića Hajre. Posebno se zahvalio učesnicima turnira, ratnim vojnim invalidima, od  kojih  su većina i članovi reprezentacije Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci ističuči “ Vi  časni članovi reprezentacije Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci na osnovu fantastičnih rezultata koje ste ostvarili na evropskim i svjetskim takmičenjima zaslužujete da u Sarajevu budete dočekani od pedeset hiljada građana kao što je to slučaj sa reprezentacijama drugih sportova”.

Kabinet ministra

Ostale aktuelnosti