Search

MINISTAR BUKVAREVIĆ OTVORIO ŠEHIDSKO SPOMEN OBILJEŽJE „DOLOVI“ NA BIVOLJEM BRDU U ČAPLJINI

Čapljina – 16. jul 2018.g. – Upriličena je manifestacija obilježavanja godišnjice stradanja Bošnjaka Čapljine i otkrivanja šehidskog spomen obilježja „Dolovi“ na Bivoljem brdu u općini Čapljina.

Obilježavanju godišnjice stradanja i otvaranju šehidskog spomen obilježja „Dolovi“ prisustvovali su mnogobrojni saborci, sugrađani, prijatelji i predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti u BiH, kao i Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno – oslobodilačkog rata Doc. dr. Salko Bukvarević, koji je i otkrio navedeno spomen obilježje.

„Danas smo se ovdje okupili da odamo dužnu počast nevino stradalim građanima Bosne i Hercegovine i svim šehidima i poginulim borcima naše jedine domovine Bosne i Hercegovine. Patriote Bosne i Hercegovine su branile Državu BiH, sve njene građane i hiljadugodišnji suživot na ovim prostorima. Svaka stopa Bosne i Hercegovine je natopljena krvlju njenih najboljih sinova i mi smatramo da svaka stopa naše jedine domovine Bosne i Hercegovine podjednako pripada svakom njenom građaninu i zbog toga nikad nećemo dozvoliti podjelu Bosne i Hercegovine. To su nam u amanet ostavili naši branioci koji su dali živote i dijelove tijela za Bosnu i Hercegovinu“  – istakao je u svom obračanju ministar Bukvarević.

Na kraju su uručene zahvalnice Medžlisa Islamske zajednice Čapljina predsjedavajućem Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH, Edinu Mušiću, federalnom ministru za izbjegla i raseljena lica Edinu Ramiću, federalnom ministru za pitanja boraca i invalida OORa Salki Bukvareviću i pomoćniku ministra za boračaka pitanja u Vladi HNK Halilu Čućurevicu za doprinos izgradnji šehidskog spomen obilježja i pomoć povratnicma na područja  općine Čapljina.

Kabinet ministra

Ostale aktuelnosti