Search

Ministar Bukvarević priključio se online podršci za sve žrtve genocida u nekadašnjoj zaštićenoj zoni Ujedinjenih nacija

Tuzla, 10.04.2020. godine: Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata priključio se organiziranoj online podršci majkama i ženama Srebrenice koju organiziraju volonteri iz Tuzle, za sve žrtve genocida u nekadašnjoj zaštićenoj zoni Ujedinjenih nacija.

Prvi put poslije 24 godine majke i žene Srebrenice neće izaći na svoju tradicionalnu mirnu protestnu šetnju u Tuzli. Ovim povodom tuzlanski volonteri su došli na ideju da organiziraju digitalne proteste, odnosno online vid podrške za sve žrtve genocida, te da na taj način i ovaj 11. bude obilježen dostojanstveno i da se čuje glas majki, supruga, djece i drugih koji tragaju za posmrtnim ostacima više od 20 godina.

Ministar Bukvarević je iskazao punu podršku majkama i ženama Srebrenice za sve aktivnosti u proteklim godinama ali i zahvalnost za istrajavanje u borbi za istinu. Podsjetio je da su one primjer hrabrosti, dostojanstva i časti svima.

„Majke i žene Srebrenice svakog 11. u mjesecu izlazile su na mirnu i dostojanstvenu protestnu šetnju u Tuzli. Pandemija virusa korona je učinila da su ovaj mjesec onemogućene i izuzetno mi je drago da su naši mladi iznašli način da 11. ipak bude organiziran protest. Na tome im se zahvaljujem. Ja sam iskazao svoju podršku i na ovaj način, jer je to najmanje što možemo učiniti, ali sam svakako uvijek na raspolaganju i institucionalno, kroz Ministarstvo na čijem sam čelu ali i kao čovjek. Ovaj vid podrške je pokazatelj da nikada nećemo odustati dok se ne pronađu sve nestale žrtve u našoj domovini“ kazao je ministar Bukvarević.

Pozivam i kolege ministre, predstavnike svih nivoa vlasti, javne ličnosti, drage sugrađane da se priključimo online podršci majkama i ženama Srebrenice, ali i podršci svim porodicama koje traže svoje najmilije.

Kabinet ministra

Ostale aktuelnosti