Search

Ministar Bukvarević sa Koordinacijom boraca u posjeti članovima Predsjedništva BiH Džaferoviću i Komšiću

Sarajevo, 17. 07.2019. godine: Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata doc.dr. Salko Bukvarević danas je sa delegacijom Koordinacije temeljnih boračkih organizacija posjetio članove Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefika Džaferovića i Željka Komšića.

Članovi Koordinacije informirali su članove Predsjedništva BiH o svom radu i trenutnom statusu boračke populacije.

Izrazili su zahvalnost članovima bh. Predsjedništva za prijem i kontinuiranu potporu koju pružaju boračkoj populaciji u rješavanju njihovih socijalno-statusnih pitanja.

Članovi Predsjedništva BiH pozdravili su saradnju Koordinacijskog odbora i resornog ministarstva, te izrazili podršku radu boračkih udruženja.

Pozdravili su i usvajanje Zakona o pravima demobiliziranih branilaca i članova njihovih porodica na sjednici Zastupničkog doma Parlamenta FBiH, koji će omogućiti zagarantirana prava pripadnicima boračkih kategorija i njihovim porodicama.

Na sastanku je razgovarano i o političkoj i sigurnosnoj situaciji u Bosni i Hercegovini, s jasnim zaključkom da su suverenitet i teritorijalni integritet BiH neupitni.

Članovi Predsjedništva BiH dali su podršku organiziranju manifestacija u BiH kojima se čuva sjećanje na one koji su dali živote za odbranu BiH.

Delegaciju Koordinacije činili su Sabahudin Ramić, predsjednik Udruge demobiliziranih boraca, Aljo Bošnjaković, predsjednik Saveza dobitnika najviših ratnih priznanja, Almin Škrijelj, predsjednik Saveza porodica šehida i poginulih boraca, i Esad Delić, predsjednik Saveza RVI FBiH.

Kabinet ministra

Ostale aktuelnosti