Search

Ministar Lokmić s Upravnim odborom Organizacije porodica šehida i poginulih boraca FBiH

U multimedijalnoj sali Fonda Memorijala danas je održana sjednica Upravnog odbora Organizacije porodica šehida i poginulih boraca Federacije BiH na kojoj je prisustvovao Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Nedžad Lokmić.

– Naši šehidi su svoje živote ugradili u temelje naše domovine  Bosne i Hercegovine i na tome im moramo biti zauvijek zahvalni. Mi moramo njegovati sjećanja, i pričati o njihovoj hrabrosti i njihovim djelima, sjećati se njihovih porodica i brinuti o njima. Raduje me da ćemo zajedničkim snagama i dalje raditi na priznavanju prava branilaca i članova njihovih porodica te da na taj način očekujemo i poboljšanje statusa porodica šehida i poginulih boraca. Najhrabriji, najodaniji, najbolji bosanskohercegovački sinovi nisu i neće nikad biti zaboravljeni, njihova velika žrtva naša je stalna obaveza, sjećajmo ih se i u njihovoj hrabrosti i smjelosti. Šehidima i poginulim borcima se nikada ne možemo odužiti, ali možemo čuvati državu i graditi je na način kako su se oni borili, – istakao je Lokmić

Na održanoj sjednici predstavljeni su rezultati Organizacije porodica šehida i poginulih boraca o dosadašnjem radu kao i plan i program za naredni period.

Ostale aktuelnosti