Search

Ministar Lokmić u posjeti Brčko distriktu BiH

U sklopu službenih posjeta kantonalnim vladama i ministarstvima za boračka pitanja, federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Nedžad Lokmić danas je službeno posjetio i Vladu Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

Tom prilikom održan je sastanak sa gradonačelnikom Brčko distrikta BiH Zijadom Nišićem i potpredsjednikom skupštine Ivom Filipovićem. Sastanku su prisustvovali šef Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge mr. Asmir Mujanović i šef Službe boračkoj-invalidske zaštite i civilnih žrtava rata Senad Bešić. Ovom prilikom razgovarano je o položaju boračke populacije u Brčko distriktu BiH, kao i o problemima sa kojima se ova kategorija našeg društva susreće a u djelokrugu su resornog ministarstva.

Gradonačelnik Nišić izrazio je zahvalnost ministru Lokmiću na zvaničnoj posjeti te odnosom Vlade Federacije BiH prema boračkoj populaciji i ratnim vojnim invalidima, članovima porodica šehida i poginulih boraca ARBiH i HVO-a u Brčko distriktu BiH.

Sastanku je prethodilo polaganje cvijeća na Spomeniku borcima ARBiH i Spomeniku braniteljima HVO-a.

U poslijepodnevnim satima održan je i sastanak sa koordinacijom boračkih udruženja iz Brčkog o temama koje se odnose na probleme sa kojima se boračka populacija na ovom području susreće.

Sumirajući današnje sastanke sa predstavnicima Vlade Brčko distrikta BiH i sa boračkim udruženjima, ministar Lokmić je istakao da su tokom sastanka upoznali  sagovornike sa predstojećim izmjenama i dopunama boračkih zakona, što će u izvjesnom smislu poboljšati položaj boračke populacije i u Brčko distriktu BiH te da će se uspješna saradnja između institucija Brčko distrikta BiH i institucija Vlade Federacije BiH nastaviti i u narednom periodu.

Ostale aktuelnosti