Search

Ministar primio delegaciju jedinice za specijalna dejstva

Dana 05.04.2016.g. u prostorijama Federalnog ministarstva za pitanje boraca i invalida odbrambeno – oslobodilačkog rata upriličen je prijem delegacije jedinice za specijalnu namjenu 5. Korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine. Delegaciju na čelu sa Izudinom Saračevićem, aktuelnim premijerom Vlade USK, primio je federalni ministar Bukvarević.

Bivši specijalci 5. Korpusa su se zahvalili ministru Bukvareviću na dosadašnjem radu i zalaganju za boračku populaciju, te mu dali podršku u radu i projektima koje planira realizovati.

Saračević je istakao da danas u  delegaciji nije došao kao Premijer USK, već kao saborac i pripadnik jedinice sa specijalna dejstva i da ministra Bukvarevića smatraju svojim suborcem.

Ministar Bukvarević iskazao iskreno poštovanje prema krajiškim borcima- gazijama 5.Korpusa i njihovoj borbi u Bosanskoj Krajini, ali se naša borba za Bosnu i Hercegovinu nastavlja i danas, ali na drugi način.

Sada su, između ostalog naši prioriteti  na planu zapošljavanja i samo zapošljavanja boračke populacije i jačanje Fondacije za pravnu pomoć, kako bi smo sačuvali obraz naših suboraca, naše borce i ugled, naše Armije RBiH.

Delegacija jedinice u sastavu Šarganović, Mujadžić, Vuković, Terzić i Saračević je u Sarajevu na Šehidskom mezarju Kovači položila cvijeće, te učenjem Fatihe i na drugi prigodan način odala počast svojim suborcima i Vrhovnom komandantu Armije Republike Bosne i Hercegovine rhm. Aliji Izetbegoviću.

Kabinet ministra

Ostale aktuelnosti