Search

MINISTAR SALKO BUKVAREVIĆ: NIJEDNA KAZNA NIJE NI PRIBLIŽNO DOVOLJNA ZA ZLOČINE RATKA MLADIĆA

Sarajevo, 22.11.2017.godine:  Federalni ministar za pitanje boraca i invalida odbrambeno – oslobodilačkoga rata Salko Bukvarević smatra da je svaka kazna za zločinca Ratka Mladića, koji je naredio ubijanje i silovanje, premala, ali da doživotna kazna ipak predstavlja satisfakciju za žrtve.

-Danas je jedan izuzetno težak dan za sve ljude koji su izgubili svoje voljene u agresiji na Bosnu i Hercegovinu, stradalnici. Danas su se njima vratila sva sjećanja na nevino stradale i najmilije. Razgovarajući sa našim saborcima smatram da nijedna kazna koja je predviđena nije ni blizu dovoljna za sve zločine koje je naredio i izvršio komandant Vojske takozvane Republike Srpske, general Ratko Mladić. U svakom slučaju i ova današnja presuda u Hagu je samo djelomična satisfakcija za žrtve agresije na Bosnu i Hercegovinu. Dakle, za čovjeka koji je naređivao da se ubijaju djeca, žene, starci, da se žene siluju, po meni ne postoji ovozemaljska kazna. Ja vjerujem da će on posebno doživjeti Božiju kaznu – kazao je za Faktor Bukvarević.

Dodaje da jednom za sva vremena treba presječi ideologiju, monstruozne umove koji projektuju zlo.

-A ovdje je baš planirana agresija, planirano ubijanje silovanje, planski rađen genocid na određenim prostorima i zaista dok se ti pomračeni fašistički umovi ne dovedu na mjesta gje trebaju biti, imat ćemo određenih problema. Ali ja mislim da Haški tribunal kroz ovu presudu šalje poruku svima onima koji bi planirali to u narednom periodu da se zlo ne isplati. I da će zločinci ipak doživjeti svoje kazne – poručio je Bukvarević.

Kabinet ministra/Faktor

Ostale aktuelnosti