Search

Mirza Terzo na obilježavanju 30. godišnjice Trećeg korpusa ARBiH

Zenica, 01.12.2022. godine: Pomoćnik federalnog ministra za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Mirza Terzo prisustvovao je danas u Zenici obilježavanju 30. godišnjice formiranja Trećeg korpusa Armije Republike BiH.

Nakon polaganja cvijeće na centralnom spomen-obilježju Kameni spavač, Terzo je prisustvovao otvaranju spomen-obilježja poginulim pripadnicima MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, na kojem su ispisana imena 106 policajaca koji su položili svoje živote u odbrani BiH u periodu 1992 – 1995. godina.

Govoreći na svečanoj Akademiji, održanoj u Bosanskom narodnom pozorištu u Zenici, Terzo je iskazao zahvalnost svim braniocima ove zemlje, a posebno onima koji su za odbranu Bosne i Hercegovine dali svoje živote.

– Naši branioci su odbranili i sačuvali državu, da bi mi danas u njoj mogli živjeti i raditi. Zato je naša obaveza da uz očuvanje najvećih vrijednosti ove zemlje, nastavimo  graditi i jačati našu domovinu, stvarajući bolje uslove za život i rad budućim generacijama, poručio je Terzo.

Obilježavanje godišnjice upriličeno je u organizaciji boračkih organizacija Zeničko-dobojskog kantona, i to Saveza ratnih vojnih invalida, Udruženja porodica šehida i poginulih boraca, Jedinstvene organizacije boraca i Saveza dobitnika najvećih ratnih priznanja „Zlatni ljiljan“.

Kabinet ministra

Ostale aktuelnosti