Search

Na 15. memorijalnom turniru „Mustafa Hajrulahović – Talijan“ nastupit će 50 boksera

U znak sjećanja na heroja odbrane Sarajeva i Bosne i Hercegovine, prvog ratnog komandanta 1. korpusa Armije BiH, generala Armije RBiH, Mustafe Hajrulahovića – Talijana u Domu mladih OC Skenderija 23. i 24. septembra bit će održan 15. memorijalni turnir „Mustafa Hajrulahović – Talijan“. Tim povodom danas je održana sjednica Organizacionog odbora memorijalnog turnira kojom je predsjedavao predsjednik Doc.dr. Salko Bukvarević.

Kako je u ime kluba „Zlatni ljiljani“,koji je inicijator i operativni realizator  Turnira, na današnjoj konferenciji za novinare rekao Velija Katica, ovaj sportski kolektiv koji je formiran prvi u našoj zemlji nakon agresije nastavlja tradiciju organizacije ove manifestacije u znak sjećanja na ovog velikog čovjeka.

Na ovom turniru bi, prema riječima člana Izvršnog odbora Organizacionog odbora turnira Šerifa Bečića trebalo nastupiti više od 50 boksera iz dvadesetak zemalja. Iz godine u godinu, interesovanje za turnir se povećava i ovo bi mogao biti rekordan broj učesnika.

Suborac Mustafe Hajrulahovića, Vahid Karavelić je istakao njegove velike zasluge u odbrani Sarajeva, čime je odbranjena i Bosna i Hercegovina. Posebno je naglasio ljudske vrline koje su krasile Talijana i zbog kojih je bio omiljen među borcima s kojima je najčešće bio na prvoj liniji.

Predsjednik Organizacionog odbora 15. međunarodnog memorijalnog bokserskog turnira Salko Bukvarević zahvalio je svima koji su do sada učestvovali u njegovoj pripremi, kao i organizacijama koje su pomogle i pomažu njegovo održavanje. Izrazio je uvjerenje da će i ove godine na najbolji način biti oživljeno sjećanje na velikog borca, patriotu i čovjeka Mustafu Hajrulahovića – Talijana.

Kabinet ministra

Ostale aktuelnosti