Search

Nastavak podrške obilježavanju godišnjice genocida u Srebrenici

U sjedištu Vlade FBiH danas je održan sastanak premijera Nermina Nikšića, federalnog ministra izbjeglica i raseljenih osoba Nerina Dizdara i federalnog ministra za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Nedžada Lokmića sa predstavnicima Organizacionog odbora za obilježavanje 11. jula 1995. godine, 28. godišnjice genocida nad Bošnjacima “Slobodne zone UN-a” Srebrenica , koje je predvodio predsjednik OO i zamjenik načelnika Opštine Srebrenica Hamdija Fejzić.

Tokom sastanka naglašeno je da već treba početi raditi pripreme za obilježavanje 30. godišnjice genocida nad Bošnjacima.

Iz Organizacionog odbora za obilježavanje 11. jula uručili su, ovom prilikom, predstavnicima Vlade FBiH zahvalnice za kontinuiranu podršku.

– Bosna i Hercegovina i njene institucije na svim nivoima imaju trajnu obavezu da čuvaju sjećanje i odaju počast žrtvama genocida kako se nešto takvo više nikada i nikome ne bi dogodilo. Naša je obveza da pamtimo, čuvamo istinu i upozoravamo, i zbog sebe, ali i zbog cijelog svijeta. Stoga se nadam da će primjer Vlade Federacije BiH slijediti i vlade na drugim nivoima, jer je Srebrenica podsjećanje i opomena kako za današnje, tako i buduće generacije – kazao je ministar Lokmić.

Kabinet

Ostale aktuelnosti