Search

NOVOGODIŠNJA ČESTITKA MINISTRA BUKVAREVIĆA

NOVOGODIŠNJA ČESTITKA MINISTRA BUKVAREVIĆA

Sarajevo, 31.12.2019. godine: Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata doc.dr. Salko Bukvarević čestitao Novu 2020. godinu

Poštovanim članovima porodica šehida i poginulih branilaca, ratnim vojnim invalidima, demobiliziranim braniocima, generalima, te dobitnicima  najvećih ratnih priznanja i odlikovanja Armije RBiH, HVO-a i MUP-a, uposlenicima Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida, saradnicima kao i svim građanima Bosne i Hercegovine, želim sretnu i uspješnu Novu 2019. godinu.

Na kraju ove izuzetno uspješne godine kada je u pitanju rješavanje statusa boračko-invalidske zaštite, zahvaljujem se na predanom radu i podršci koju ste pružili u ostvarenju ciljeva našeg Ministarstva, od kojih je najveći bio dugoočekivani Zakon o demobiliziranim braniocima i članovima njihovih porodica. Godina koja je pred nama bit će prepuna izazova s kojima smo se već susretali, ali i novih na koje moramo znati odgovoriti. Čvrsto vjerujem kako kroz zajedništvo, dijalog i toleranciju, kao i solidarnost prema onima kojima je neophodna naša podrška, možemo do boljeg sutra kojem su težili i teže svi pripadnici Oružanih snaga RBiH.

Uz poziv da se svi ujedinimo na ostvarenju najvažnijih ciljeva u godini koja je pred nama, upućujem vam najiskrenije novogodišnje čestitke. Neka 2020. godina svima donese zdravlje, sreću i uspjeh na privatnom i poslovnom planu.

 

M I N I S T A R

Doc.dr.Salko Bukvarević

Ostale aktuelnosti