Search

OBILJEŽAVANJE 23. GODIŠNJICE FORMIRANJA SEDMOG KORPUSA I 25. GODIŠNJICE FORMIRANJA ARMIJE RBIH U TRAVNIKU

Polaganjem cvijeća na Šehidskom mezarju i svečanom akademijom koja je  održana danas u Centru za kulturu općine Travnik, obilježena je 23. godišnjica formiranja Sedmog korpusa i 25. godišnjica formiranja Armije RBiH.

Sedmi korpus Armije RBiH je bio jedan od ukupno sedam korpusa koji je za vrijeme rata u Bosni i Hercegovini djelovao u sastavu Armije RBiH. Osnovan je 7. aprila 1994. godine sa sjedištem u Travniku. Komandant korpusa za čitavo vrijeme njegovog postojanja bio je rahmetli general Mehmed Alagić. Iako najmlađi, Sedmi korpus Armije RBiH bio je poznat kao najofanzivniji i okićen je nadimkom „Ljuti“.

Uz mnogobrojne Saborce bivše  pripadnike Sedmog Korpusa ARBiH, predstavnike općinskih i kantonalnih vlasti, predstavnike  boračkih udruženja, odavanju počasti i svečanoj akademiji prisustvovali su član Predsjedništva BiH  Bakir Izetbegović, podpredsjednica Federacije BiH  Melika Mahmutbegović, a u svojstvu izaslanika federalnog ministra za boračka pitanja,  Ibrahim Ganibegović- pomoćnik ministra.

Kabinet ministra

Ostale aktuelnosti