Search

Obilježavanje godišnjice i otkrivanje spomenika poginulim policajcima SJB Jablanica

Ministar Lokmić danas je prisustvovao obilježavanju 32. godišnjice mobilizacije policije RBiH i otkrivanju spomenika poginulim policajcima SJB Jablanica u odbrambeno-oslobodilačkom ratu 92-95. godine.

Nakon polaganja cvijeća na novootvorenom spomen-obilježju poginulim policajcima SJB Jablanica, položeno je cvijeće i na Centralnom spomen-obilježju poginulim u OOR 92-95. godine.

Na svečanoj akademiji povodom obilježavanja 32. godišnjice mobilizacije policije RBIH uručene su spomen značke članovima porodice poginulih policajaca. Tom prilikom uručena je Zahvalnica federalnom ministru za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Nedžadu Lokmiću za nesebičan doprinos i pomoć u izgradnji spomen-obilježju poginulim policajcima odbrambeno-oslobodilačkom ratu 92-95. godine.

  • Održavanje ovakvih obilježavanja predstavlja kontinuitet postojanja, ne samo države Bosne i Hercegovine, nego hrabrosti i časti naših jedinica koje su se borile cijelom teritorijom Bosne i Hercegovine. Današnji spomenik poginulim policajcima, kao i svaki drugi širom naše domovine, predstavlja obilježje kojim budućim generacijama dajemo jasnu poruku i podsjetnik o našoj istrajnoj borbi i ponosu, istakao je Lokmić.

Ostale aktuelnosti