Search

Obilježen Dan odbrane Tuzle

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Nedžad Lokmić danas je u Tuzli zajedno sa saborcima, predstavnicima gradske i kantonalne vlasti i mnogobrojnim građanima prisustvovao godišnjici odbrane Tuzle.

Nakon polaganja cvijeća svečana kolona se uz limenu muziku uputila prema Slanoj Banji gdje je odata počast borcima, Zlatnim ljiljanima i svim žrtvama rata. Bivši pripadnici ratnih jedinica policije i Armije BiH, kao i predstavnici tadašnje vlasti, podsjetili su se značaja 15. maja kao jednog od najvažnijih datuma u novijoj historiji Tuzle.

„Branioci Armije i MUP-a Republike Bosne i Hercegovine branili su sve građane, cijelu teritoriju BiH i tradiciju zajedničkog života isprepletenu različitim kulturama i religijama. Upravo je Bitka na Brčanskoj Malti dokaz takve odbrane naših branilaca. Tradicija bosanskog plemenitog duha i zajedničkog života pobijedila je u ovom gradu.

Mi smo danas ovdje, kako bismo podsjetili mlađe naraštaje o herojstvu naših branilaca, te da zajednički gajimo kulturu sjećanja i ne zaboravimo datume poput ovih današnjih , prisjećajući se istovremeno naših šehida i poginulih boraca koji su položili svoje živote za domovinu. Njihova žrtva ne smije i neće biti zaboravljena!

Ovom prilikom česitam Dan odbrane Tuzle, svim građankama i građanima i neka vječno pamte branioce Brčanske malte“,  – istakao je Lokmić.

Među prisutnima bio je i član Predsjedništva BiH Denis Bećirović, gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović, te brojne druge delegacije.
Kabinet

Ostale aktuelnosti