Search

Pomoćnik federalnog ministra za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Mirza Terzo ovogodišnji je dobitnik javnog priznanja – Plaketa Općine Trnovo

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća Trnovo, danas je obilježen Dan Općine Trnovo na kojoj su istaknutim pojedincima i kolektivima uručena najveća općinska priznanja, kao i zahvalnice.

Sjednici su prisustvovali predstavnici zakonodavne vlasti, članovi porodica šehida i poginulih boraca, ratni vojni invalidi, predstavnici obrazovnih i vjerskih institucija, boračkih udruženja i organizacija. Obilježavanju jubileja prisustvovao je i Šefik Džaferović, bivši član Predsjedništva BiH.

Povelja počasnog građanina Općine Trnovo uručena je Šefiku Džaferoviću i Edhemu Godinjaku.

Na osnovu Odluke o dodjeli plakete Općine Trnovo, a u povodu obilježavanja Dana Općine Trnovo, Općinsko vijeće Trnovo dodjeljuje plaketu pomoćniku federalnog ministra za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Mirzi Terzo za značajan doprinos, poboljšanju uslova rada i života građana na području Općine Trnovo.

U ime nagrađenih, prisutnim se obratio Terzo: “Veliko hvala na časti i odluci općinskom vijeću kao i načelniku Općine Trnovo, Ibri Berilo koji su prepoznali značaj priznanja, jer istinski budi osjećaj ponosa i odgovornosti noseći ovu počasnu titulu. Općina Trnovo je jedna od posebnih lokalnih zajednica koje mogu poslužiti kao najbolji primjer u ekonomskom razvoju, širenju turističkih potencijala ali i brige o svom narodu”.

U okviru programa obilježavanja položeno je cvijeće na spomen-obilježju šehidima i poginulim pripadnicima Armije BiH.

Kabinet

Ostale aktuelnosti