Search

OBILJEŽENA 25. GODIŠNJICA FORMIRANJA 101. MOTORIZOVANE BRIGADE ARBIH

101. Motorizovana brigada je formirana 01.03.1993.godine, a nastala je spajanjem 101. brdske i 6. Podrinjske brigade. Brigada je na svom ratnom putu dala mnoge istaknute borce i osam Zlatnih ljiljana.

Sarajevo, 21.03.2018.godine: Predstavnici boračkih udruženja, općina, Vlade Kantona Sarajevo i Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, danas su prigodnim programom obilježili formiranje sarajevske 101. motorizovane brigade Armije Republike Bosne i Hercegovine.

Ratni komandant, general Nedžad Ajnadžić se obratio prisutnima, te čestitao 25. godišnjicu svim pripadnicima 101. motorizovane brigade.

Ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo, Muharem Fišo je na svečanosti u prigodnom obraćanju njene nekadašnje pripadnike pozvao da se aktivno uključe u sve bitne procese za ovu državu, ali i za njih same.

Borcima, građanima i porodicama šehida obratio se i federalni ministar za pitanja boraca doc.dr. Salko Bukvarević, koji se zahvalio svim pripadnicima 101. motorizovane brigade na odbrani grada Sarajeva i Bosne i Hercegovine, te im čestitao godišnjicu formiranja.

– Ovakvim manifestacijama odajemo dužnu počast šehidima i poginulim borcima, ratnim vojnim invalidima, demobilisanim borcima, te suprugama i majkama šehida i poginulih boraca – rekao je ministar Bukvarević.

Ministar Bukvarević je još jednom naglasio da stoji na raspolaganju svim borcima da putem dijaloga rješavaju svaki problem sa kojim se suočavaju bivši  pripadnici OS RBiH, te da će zajednički raditi na poboljšanju statusa boračkih kategorija.

O ratnom putu brigade govorili su i komandant bataljona Šaćir Arnautović te predsjednik Udruženja 101. motorizovana brigada Armije RBiH Hamdija Lagumdžić.

Kabinet ministra

Ostale aktuelnosti