Search

OBILJEŽENA DVADESETA GODIŠNJICA SAVEZA RVI SBK

U sastavu delegacije potpredsjednice Federacije BiH, Melike Mahmutbegović dana 24.12.2015. godine, federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Doc.dr. Salko Bukvarević prisustvovao je u Travniku obilježavanju 20-te godišnjice Saveza ratnih vojnih invalida Srednjobosanskog kantona.

Nakon obilaska Centralnog šehidskog mezarja, gdje su položili cvijeće i proučili Fatihu, učestvovali su u radu svečane sjednice Skupštine Saveza RVI SBK.

Prisutnim delegatima Skupštine, pored ministra Bukvarevića, obratili su se načelnik općine Travnik, Admir Hadžiemrić, direktor Uprave za boračka pitanja SBK, Esad Crnica, premijer vlade SBK, Tahir Lendo  i Melika Mahmutbegović, potpredsjednica Federacije BiH.

Ministar Bukvarević je govorio o značaju dobre saradnje i partnerskog odnosa boračkih udruženja i resornog federalnog ministarstva    u  stvaranju boljih uslova za život i rad boračke populacije i provođenja osnovnog opredjeljenja iz reformske agende Vlade FBiH da se dostignuti stepen prava i obim izdvajanja za boračku populaciju neće umanjivati. U tom kontekstu je naglasio potrebu jedinstvenijeg nastupa boračkih udruženja za što je rješenje i donošenje zakona kojim bi se regulisalo ko, kako, kada i gdje može formirati boračko udruženje.

Ministar Bukvarević je upoznao  prisutne da je formirana i funkcionalna Fondacija za pravnu pomoć boračkoj populaciji, te pozvao prisutne da svako, zavisno od mogućnosti, podrži rad ove Fondacije.

Ministru Bukvareviću je ovom prilikom uručena „Plaketa“ za izuzetnu saradnju i podršku u radu Savezu ratnih vojnih invalida Srednjobosanskog kantona.

Kabinet ministra

Ostale aktuelnosti