Search

Odana počast i položeno cvijeće povodom godišnjice smrti ministra Salke Bukvarevića

Predstavnici Vlade Federacije BiH, pomoćnik ministra za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Mirza Terzo, te Ureda premijera FBiH odali su počast i položili cvijeće povodom  godišnjice smrti federalnog ministra za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salke Bukvarevića u haremu Džindijske džamije u Tuzli.

Pomoćnik federalnog ministra za boračka pitanja i saradnik rahmetli ministra Bukvarevića Mirza Terzo naglasio je da je “Salko bio prvenstveno običan čovjek, insan, posvećen porodici. Ponosan sam na činjenicu da sam bio njegov saradnik, pomoćnik i prijatelj. Njegovo poštenje i vrijednost nikad neću zaboraviti, Bio je čovjek velikog srca, primjer plemenitosti i istrajnosti za dobro.”

Povodom prve godišnjice smrti federalnog ministra Salke Bukvarevića u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli, u organizaciji Kluba Patriotske lige Grada Tuzla, održana je i prigodna akademija.

Federalni ministar Salko Bukvarević preminuo je 29. jula 2020. godine na Klinici za plućne bolesti Podhrastovi. Rođen je 1967. godine u Kalesiji, bio je vanredni profesor na Rudarsko-geološko-građevinskom fakultetu. Bio je dobitnik više ratnih i mirnodopskih priznanja i pohvala.

Ostale aktuelnosti