Search

POČELE PRIPREME ZA MANIFESTACIJU „ODBRANA BOSNE I HERCEGOVINE – IGMAN 2016“

Danas je u prostorima Fonda memorijala Kovači u Sarajevu održana konstituirajuća sjednica Organizacionog odbora manifestacije „Odbrana Bosne i Hercegovine – Igman 2016“.

Imenovan je Organizacioni odbor od 32 člana i sedam pododbora.

Kako je istako predsjednik  Organizacionog odbora  Doc.dr. Salko Bukvarević „od danas su zvanično počele pripreme za organizaciju manifestacije „Odbrana Bosne i Hercegovine – Igman 2016 i nastojati će se zadržati programski nivo sadržaja koji je dostignut prethodnih godina sa mogućnošću dodatnih aktivnosti“. Izrazio je zadovoljstvo „da su u Organizacionom odboru federalni ministar Čampara, te premijeri kantona Sarajevo, Elmedin Konaković i premijer BPK Emir Oković, svi kantonalni ministri za boračka pitanja kantona koji njeguju tradicije ARBiH, kao i većina ministara iz Vlade kantona Sarajevo, te predstavnici boračkih udruženja i načelnici općina kantona Sarajevo, i takav sastav organizacionog odbora je dodatna garancija da će i ove godine manifestacija Odbrana Bosne i Hercegovine Igman 2016 biti kvalitetno organizovana“.

Bukvarević je predstavio osnovne tačke programa Manifestacije sa naglaskom da će Manifestacija biti otvorena 4-og avgusta na Kovačima, da je centralni program tradicionalno na planini Igmanu simbolu odbrane Bosne i Hercegovine 5-og avgusta 2016.godine- prvi petak.

Kako se očekuje do 28. maja o.g. Pododbori Manifestacije će sačiniti prijedloge programa rada koji će biti razmatran i usvojen  kao objedinjen dokument na narednoj sjednici Organizacionog odbora koja je zakazana za 01.06.2016. godine u 10.00 sati u sali u sjedištu Kantona Sarajevo.

Kabinet ministra

Ostale aktuelnosti