Search

Premijer Nikšić i ministar Lokmić s predstavnicima boračkih udruženja Armije RBiH

U sjedištu Vlade FBiH danas je održan sastanak premijera Nermina Nikšića i federalnog ministra za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Nedžada Lokmića sa delegacijom Koordinacije temeljnih boračkih organizacija ARBiH.

Predstavnici Koordinacije informisali su premijera Nikšića o trenutnom statusu boračke populacije, kao i aktivnostima na pripremi izmjena i dopuna zakonskih rješenja kojima bi se poboljšao status ovih kategorija. Sagovornici su složni da samo realnim zahtjevima i zajedničkim djelovanjem mogu poboljšati i unaprijediti status ove značajne kategorije našeg društva. Dogovoren je nastavak saradnje na izradi izmjena i dopuna zakonske regulative kojima bi im to bilo i omogućeno.

Premijer Nermin Nikšić pozdravio saradnju Koordinacijskog odbora i resornog ministarstva, te izrazio podršku radu boračkih udruženja.

Ministar Lokmić je kazao da su vrata Vlade FBIH  i resornog ministarstva otvorena i da neće dozvoliti da se dostignuta boračka prava umanjuju, kao i da se neće donositi rješenja na njihovu štetu.

U delegaciji Koordinacije bili su predsjednik Saveza ratnih vojnih invalida Esad Delić,  predsjednik Saveza nosilaca ratnih priznanja Aljo Bošnjaković, predstavnica Organizacije porodica šehida i poginulih boraca FBiH Bahra Kituša i sekretar Saveza demobilisanih boraca .

Ostale aktuelnosti