Search

SASATANAK MINISTRA BUKVAREVIĆA SA PREDSTAVNICIMA UNSKO SANSKOG KANTONA

SASATANAK MINISTRA BUKVAREVIĆA SA PREDSTAVNICIMA UNSKO SANSKOG KANTONA

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno – oslobodilačkoga rata Salko Bukvarević održao je danas, u Sarajevu, sastanak sa predstavnicima Unsko –  Sanskog kantona.

Pored ministra Bukvarevića i pomoćnika ministra Nezima Ćatića, sastanku su prisustvovali i Eso Bašagić, predsjednik Odbora za BIZ u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH, Dževad Malkoč, ministar za boračka pitanja USK, Sabit Lipović, šef službe BIZ-a Cazin, Čazim Motoruga, predstavnik Saveza RVI Federacije BiH, Nurfet Memić, član upravnog odbora RVI Cazin.

Pored ostalih pitanja o kojima se raspravljalo, dominantna tema  bila je rješavanje predmeta Revizije kod kojih su pokrenuti upravni sporovi pred Vrhovnim sudom Federacije BiH, a koji su ranije zbog određenih nepravilnosti u procesu Revizije izvedeni iz prava, a najviše ih je iz općine Cazin.

Federalni ministar će u skladu sa svojim nadležnostima u suradnji sa Vrhovnim sudom Federacije BiH, insistirati da se upravni sporovi rješavaju brže, uz poštovanje redoslijeda kako su pokrenuti.

Predstavnici Unsko – Sanskog kantona su se ovom prilikom zahvalili ministru Bukvareviću što je doprinio harmonizaciji procesa revizije na njihovom kantonu, te što su otklonjene nepravilnosti u procesu realizacije iste.

Kabinet ministra

Ostale aktuelnosti