Search

Savez paraplegičara RVI FBiH održao izvještajno – izbornu Skupštinu

Savez paraplegičara RVI FBiH

održao izvještajno – izbornu Skupštinu

U Zenici održana izvještajno – izborna Skupština Saveza paraplegičara RVI FBIH  kojoj su prisustvovali: federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Doc. dr. Salko Bukvarević, kantonalni ministri za pitanja boraca u Vladi ZDK Fahrudin Čolaković i Vladi USK Dževad Malkoč, pomoćnik ministra za pitanja boraca u Vladi KS Osman Smajlović, te predstavnici Koordinacije boračkih udruženja Šerif Patković, Almin Škrijelj i Esad Delić i  izaslanik predsjednika HVIDRA-e Dragana Radića.U svom obračanju delegatima  Skupštine, ministar Bukvarević je zaželio uspješan rada Skupštini,  izražavajući  svoje  poštovanje prema ovoj kategoriji RVI i  svim ljudima koji su branili Bosnu i Hercegovinu  od agresije. Ministar Bukvarević je naglasio da smo „svjesni činjenice da je najvećem broj ljudi koji su branili BiH,  država bila na prvom mjestu i danas je iz toga proistekla  obaveza države spram svih stradalnika u agresiji  kao  trajna i tu je naša zadaća da poštujemo ono što je propisano u Zakonu i da kroz saradnju sa predstavnicima boračkih Organizacija i Udruženja radimo na poboljšanju statusa svih boračkih kategorija. Ono što je ova Vlada na početku utvrdila jeste, da se dostignuti obim prava boračkih kategorija  neće umanjivati, te da mi to svojim praktičnim radom svakodnevno pokazujemo, bez obzira na poteškoće u Budžetu.“

Na Skupštini Savez paraplegičara RVI FBiH je uručio zahvalnicu ministru Bukvareviću, „kao znak zahvalnosti Saveza za njegov rad na poboljšanju statusa paraplegičara RVI FBiH, te respekt i podršku koju nam pruža,“ istakao je Mujo Aganović – predsjednik Saveza paraplegičara RVI FBiH.

„Ovo smatram kao zahvalnicu upućenu meni i svim mojim saradnicima, kao vaše priznanje našim naporima da zajedno radimo“, rekao je ministar Bukvarević nakon preuzimanja zahvalnice.

Mujo Aganović je dobio još jedan mandat da predstavlja Savez paraplegičara RVI FBiH,a  Mujaga Topić će obavljati još jedan mandat predsjednika Skupštine Saveza paraplegičara RVI FBiH.

Na Skupštini su doneseni vrlo kvalitetni zaključci u cilju i interesu ove populacije, odnosno sveopšte boračke populacije, te je istaknuto da će se nastaviti saradnja sa predstavnicima vlasti na svim nivoima kako bi se poboljšao status, kako ove tako i svih drugih boračkih kategorija. Djelovanje ovog Saveza će biti posebno koncentrisano u interesu države Bosne i Hercegovine,  prvenstveno i opšte društvene zajednice, istakao je reizabrani predsjednik Saveza paraplegičara RVI FBiH Mujo Aganović.

Kabinet ministra

Ostale aktuelnosti