Search

Sretan Dan državnosti Bosne i Hercegovine

Sarajevo, 25.11.2021. godine: Brojne delegacije nekoliko nivoa vlasti, povodom 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine (BiH), položile su cvijeće na spomen-obilježju Vječna vatra u Sarajevu, a potom i na mezarju Kovači i mezaru prvog predsjednika RBiH Alije Izetbegovića, Spomen-obilježju djeci opkoljenog Sarajeva 1992-1995. te u Spomen-parku Vraca.

Među prisutnim delegacijama bili su i predstavnici Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata.

Ovim povodom pomoćnik ministra Mirza Terzo uputio je i čestitku: Poštovanim članovima porodica šehida i poginulih branilaca, ratnim vojnim invalidima, demobiliziranim braniocima, te dobitnicima najvećih ratnih priznanja i odlikovanja Armije RBiH, HVO-a i MUP-a, uposlenicama i uposlenicima Federalnog ministarstva, kao i svim građanima Bosne i Hercegovine, u domovini i svijetu, upućujem najiskrenije čestitke u povodu 25. novembra – Dana državnosti Bosne i Hercegovine, naše domovine.”

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić i član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović ranije su prisustvovali ceremoniji podizanja zastave Bosne i Hercegovine na brdu Hum a Komšić će večeras, povodom obilježavanja Dana državnosti BiH, prisustvovati i održati govor na zajedničkoj Svečanoj akademiji u organizaciji Kantona Sarajevo, Grada Sarajeva i općina Kantona Sarajevo u Vijećnici.

Kabinet ministra

Ostale aktuelnosti