Search

Sve spremno za 14. Memorijalni međunarodni bokserski turnir „Mustafa Hajrulahović – Talijan“

Danas je u zgradi Vlade Federacije BiH održana sjednica  Organizacionog odbora  pred održavanje  14. Memorijalnog međunarodnog bokserskog turnira „Mustafa Hajrulahović – Talijan“ kojom je presjedavao federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno – oslobodilačkog rata, Doc. dr. Salko Bukvarević.

Organizacioni odbor je usvojio konačni Program i finansijski plan 14-tog Memorijalnog turnira te  zadužio Izvršni odbor da ga realizuje.

„Naš Memorijalni turnir je ušao u međunarodni kalendar boskerskih turnira i time je dobio  svoju potvrdu kvaliteta i na međunarodnoj sceni. Ove godine na turniru će učestvovati najveći broj boksera do sada, a dolaze kako iz Bosne i Hercegovine, Regije i Evrope .

Cilj Organizacionog odbora memorijala jeste održavanje kulture sjećanja na lik i dijelo generala Mustafe Hajrulahovića – Talijana, kao jedne od najznačajnijih ličnosti u odbrani, kako Grada Sarajeva, tako i Bosne i Hercegovine i u čije ime se i organizuje turnir, te da se turnir u organizacionom smislu popne stepenicu više i da protekne u fer borbama“, istakao je predsjednik Organizacionog odbora Salko Bukvarević.

„Mustafa Hajrulahović – Talijan je svojim djelima sebe svrstao u najzaslužnije patriote za obranu naše domovine Bosne i Hercegovine, a sport razvija najzdraviji duh u čovjeku, te ova naša manifestacija s njegovim imenom čini me vrlo ponosnim i čast mi je što sam dio ovog tima koji organizuje ovaj Memorijalni međunarodni turnir, koji će se održati u Sarajevu, u centru Skenderija 24 i 25. septembra 2016.g.“ rekao je potpredsjednik Organizacionog odbora Vahid Karavelić.

Kabinet ministra

Ostale aktuelnosti