Search

U Hrasnici obilježena 31. godišnjica Diverzantsko izviđačkog odreda “Fikro”

Danas je ispred Doma kulture u Hrasnici svečanim programom obilježena 31. godišnjica formiranja Diverzantskog odreda “Fikro”. Jedinicu, koja je osnovana 1992. godine na osnovu naredbe predsjednika Republike BiH, formirao je Fikret Prevljak.

U svom obraćanju general Fikret Prevljak, ističe važnost podsjećanja na naše heroje. “Danas smo ovdje, da još jednom iskažemo svoje poštovanje prema svim šehidima i poginulim borcima, prema ratnim vojnim invalidima, prema demobilisanim borcima. Svjesni smo da to nije dovoljno, te vas još jednom pozivam , da svako na svoj način, učinimo, dodatni napor, da pomognemo našim saborcima, kojima je pomoć potrebna, da pomognemo našim majkama, očevima, suprugama i djeci naših šehida i poginulih boraca, da pomognemo našim ratnim vojnim invalidima, jer oni su već u godinama kad im je potrebna pomoć. Oni su naš emanet”, rekao je Prevljak.

Pomoćnik federalnog ministra za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Mirza Terzo, je u ime ministarstva i u svoje lično ime čestitao godišnjicu odreda i iskazao duboko poštovanje pripadnicima Armije RBiH, porodicama poginulih boraca, ratnim vojnim invalidima i veteranima odbrambenog rata.

“Diverzanti su dali ogroman doprinos u odbrani ovih naselja i bili su garancija sigurnosti svom narodu. Oni su u teškom, tragičnom, ali i slavnom vremenu odbrane od agresije ugradili svoje živote u temelje naše slobodne i demokratske države. Ne smijemo nikad zaboraviti najbolje sinove i kćeri ove zemlje, ne smijemo nikad izdati ideale i snove naših šehida. Neka je rahmet na sve plemenite bosanskohercegovačke šehide. Neka vječno živi sjećanje na hrabre branioce naše domovine”, – kazao je Terzo.

Kabinet

Ostale aktuelnosti