Search

Uručeni ključevi automobila ratnim vojnim invalidima 100 posto prve grupe

U Budžetu Federacije BiH za ovu godinu osigurana su sredstva za nabavku 50 automobila, u ukupnom iznosu od 1.500.000 KM. Ključevi su uručeni prvoj grupi sa područja Sarajevskog, Tuzlanskog i Zeničko-dobojskog kantona, dok će u narednim danima biti uručeni i u preostalim kantonima.

Ovaj program nabavke vozila je nastavak pružanja podrške ratnim vojnim invalidima 100 posto prve grupe s ciljem poboljšanja uslova njihovog života, te je, uprkos smanjenju finansijskih sredstava, ova budžetska pozicija ostala ista. Inače, riječ je o nastavku aktivnosti Vlade Federacije BiH putem Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata u osiguranju automobila najugroženijim kategorijama RVI.

Od 2015. godine Vlada Federacije BiH je putem resornog ministarstva osigurala nabavku 540 automobila za RVI 100 posto prve grupe, za što je iz Budžeta Federacije BiH izdvojeno više od 14 miliona KM.

Federalno ministarstvo za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata će i ubuduće činiti sve kako bi pomoglo najosjetljivijoj kategoriji društva, koja je u najtežim trenucima za našu domovinu dala nesebičan doprinos.

Ostale aktuelnosti